keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

kasveja

Pitäs tehdä tilausta Viherpeukaloista
Pari kertaa olen sieltä tilannut ja tyytyväinen olen ollut. Onko muilla kokemusta?
Taimet oli tosi hyvin pakattuja ja hyvän näköisiä. Monesti puutarhamyymälöissä taimet ovat heikommassa kunnossa. Ei vaan jaksais lähtä puutarhoille kierteleen.

Maahumalaa pensasaidan eteen pitämään ojantörmä siistinä.

Maahumala on yksi parhaimmista peittokasveista, koska se leviää voimakkaasti pitkillä maanmyötäisillä rönsyillä. Se sopii istutettavaksi puolivarjoisalle tai varjoisalle paikalle. Maahumala kasvaa noin 5-10 cm korkeaksi ja kukkii lilan värisin kukin touko-kesäkuussa. Talvenkestoltaan se on erittäin kestävä.



Norjanangervoa tienviereen aidanteeksi (tämän eteen sitä maahumalaa)

Norjanangervo on 1-1,5 metrin korkuinen ja levyinen, erittäin kestävä ja näyttävä monikäyttöpensas. Se on hyvin talvenkestävä, vyöhykkeet I-VI. Norjanangervo on helppohoitoinen pensas joka ei vuosittaista leikkausta kaipaa. Se kukkii runsain valkoisin kukin kesäkuussa ja antaa myös kukkimattomana huolitellun ulkonäön istutuksille. Pensas on hyvä suojata nuorena jäniksiltä

Grönlanninhanhikkia talon vierustalle.

Grönlannista kotoisin oleva kestävä hanhikkilajike on helppohoitoinen maanpeitekasvi, joka sopii niin aurinkoon kuin puolivarjoonkin. Grönlanninhanhikki kukkii kesä-heinäkuussa runsain valkoisin kukin. Kaunis, osittain ikivihreä lehdistö saa syksyllä kauniin punertavan syysvärin. Se kasvaa 10-15 cm korkeaksi ja on talvenkestävä vyöhykkeillä I-V(VI).



Nämä jos tänä kesänä ehtisi istuttaa

1 kommentti:

  1. tulin kurkkimaan. ja jään seuraamaan, ajankohtainen aihe kun on. :)
    juuri jotakin tuommosta maahumalan tyyppistä kasvia meillekkin tarvitsisi terassin kivimuurin yhteyteen.

    VastaaPoista